sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Activitate practică 3-4 ;Adunarea şi păstrarea mineralelor

Postarea Activitate practică 3-4 vine cu sfaturi şi sugestii cum să te ajute să transporţi în cele mai bune condiţii eşantioanele găsite.

PARTEA A TREIA
Dacă ţi se oferă şansa de a face cercetare de teren- de exemplu la o mină abandonată, numai după ce ai cerut voie proprietarului şi după ce ai făcut rost de echipamnetul corespunzător- , este posibil să găseşti eşantioane interesante care merită aduse acasă. În cele ce urmează vom trece în revsită lucrurile esenţiale pentru a transporta eşantioanele găsite în cea mai bună şi corectă stare.
Momentul triumfător al descoperirii este şi momentul cel mai periculos; atunci există un risc major ca mineralul sau roca interesantă pe care ai găsit-o să se deterioreze. Poţi evita acest pericol dacă respecţi câteva reeguli foarte importante şi simple:
  • Examinează cu atenţie fiecare mostră pe care ai scos-o la suprafaţă, de preferat cu o lupă, ca să te asiguri că aceasta are întradevăr cristale sau are caracetristici interesante.
  • Dacă tot eşantionaul, sau doar o parte din el este murdărit cu pământ, trebuie înlăturat pământul cu cea mai mare grijă, folosind vârful unui briceag sau o perie moale. Apoi, când poţi evalua cu cea mai mare precizie mineralul obţinut, pune imediat mostrele bune la loc bun şi aruncă-le pe cele neinteresante.
PARTEA A PATRA
(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salut! aştept comentariile voastre referitoare la postare şi blog!