marți, 19 octombrie 2010

Purificarea cristalelor

Puterea cristalelor a fost utilizata de diferite culturi, de indata ce pamantul a inceput sa fie locuit de catre oameni. Cea mai veche legenda ne duce inapoi in istorie, la Atlantida, cand aceasta civilizatie a folosit cristalele ca faruri de lumina in comunicarea telepatica cu stramosii. Se spune ca motivul pentru care a disparut aceasta civilizatie evoluata a fost abuzul puterii inspaimantatoare a cristalelor (folosite din motive egocentrice).


Supravietuitorii Atlantidei au continuat sa perpetueze cunostintele despre cristale in Egipt, America de Sud si Tibet. Ei au construit piramide ale caror forme geometrice perfecte fac posibila duplicarea legilor fizicii cristalelor si directionarea energiei universale de frecventa inalta catre planeta. Se crede ca Marile Piramide din Egipt erau la origine acoperite cu un cristal enorm, pentru a ajuta la impamantarea acestei forte cosmice. In Biblie, si anume in capitolul Exodul, este scris ca purtand deasupra inimii o vesta ornata cu 12 obiecte de podoaba, combinate intr-un mod specific, in patru randuri, Aaron va fi fost inzestrat cu puterea lui Dumnezeu. Nu se cunoaste ce tip de pietre erau cele 12 folosite la confectionarea vestei, totusi se indica faptul ca aveau puteri spirituale incredibile.

Regii in India antica erau sfatuiti sa colecteze cele mai bune pietre pentru a se proteja impotriva oricarei forme de vatamare. In anul 400 inainte de Hristos, astrologii au facut observatii elaborate asupra originii si puterii pietrelor. De fapt, ei au sfatuit oamenii loviti de nenorocire sa poarte diferite cristale pentru a contracara efectele negative ale planetelor.


Pietrele si cristalele au fost timp indelungat asociate cu regalitatea. Ele se gaseau in sabii, incrustate in tronuri, si purtate in coroane. Cand mormantul Regelui Tut al Egiptului a fost deschis, numarul pietelor si cristalelor a fost impresionant.

Mayasii si indienii nord-americani au folosit cristalele in diagnosticarea precum si in tratamentul bolilor. La indienii mexicani exista credinta ca daca traiai o viata buna, sufletul tau intra intr-un cristal atunci cand mureai. Daca erai suficient de norocos sa gasesti acel cristal, el vorbea direct inimii tale, te vindeca, te calauzea si iti transforma visele in realitate. Puterea si potentialul cristalelor nu se pot exagera. Ele pot fi folosite in meditatie pentru dezvoltarea intuitiei si simturilor superioare.

Numai intentiile adevarate sau intentiile pur umanitare trebuie folosite atunci cand se lucreaza cu cristalele, altfel, puterea lor se va intoarce impotriva utilizatorului



Desi energia fiecarui cristal in parte este unica, de obicei, vindecatorii considera ca diferitele tipuri de cristale poarta vibratii similare. Iata o scurta lista a proprietatilor unora dintre cristalele cel mai des folosite:

Cuart roz - iubire de sine, vindecarea inimii

Hematit - impamantare, curatare, bun pentru sange
Lapis lazuli - intelepciune, adevar, intelegere
Malachit - curatarea emotiilor
Citrin - putere personala crescuta
Obsidian - analiza interioara profunda
Agat (multe varietati) - sanatate si vitalitate naturala



Cuart roz









AGATUL ALBASTRU SFANT









Aceasta piatra are culoarea albastru-violet.
Agatele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a echiliba energiile Yin-Yang si corpurile fizic, emotional si intelectual cu energiile eterice.
Elimina negativitatea si linisteste si curata aura.
Agatele ajuta la auto-examinarea personala.
Pot fi folosite pentru a usura comunicarea intre lumea fizica si cea spirituala.
Pot fi folosite in limpezirea unei judecati innegurate si la imbunatatirea abilitatilor de comunicare ale unei persoane.
Agatele stimuleaza si activeaza chakrele gatului si coroanei, fiind astfel folosite in tratamentul tulburarilor aparute in aceste zone.
Se spune ca agatul este una dintre pietrele folosite la decorarea vestei inaltilor preoti. Vibreaza la numarul 2







AMETISTUL:

Ametistul - calmare, intuitie crescuta
Culoarea aceastei pietre difera de la purpuriu inchis la o nuanta deschisa a culorii levanticai.
Este o piatra a spiritualitatii si multumirii si reprezinta metamorfoza completa. Ajuta in mutatia energiilor scazute in frecvente mai inalte atat la nivel spiritual cat si eteric.
Echilibreaza energiile corpurilor intelectual, emotional si fizic si furnizeaza o legatura clara intre planul teluric si alte lumi.
De asemenea aceasta piatra curata aura si transmuta orice energie disfunctionala aflata in corp.
Ametistul acorda stabilitate, tarie, invigorare si pace.
Este o piatra a meditatiei intrucat este excelenta in conducerea de energie ce reprezinta calmul si pacea.
Deschide si stimuleaza chakra coroanei.
Ametistul poate fi folosit in protectia impotriva atacurilor psihice. Transmute energia atacului in energie pozitiva, energie a iubirii si o trimite inapoi in univers.
Vibreaza la numarul 3.



CUARTUL CLAR





Cuartul clar - toate formele de vindecare
Acest cristal are atat proprietati piezoelectrice cat si piroelectrice.
Polaritatea se va schimba atunci cand este supus presiunii sau caldurii, precum si cand este tinut in maini. Varful este in mod normal pozitiv si primeste energie dar se va schimba si va deveni negativ asa incat va radia energie din varf. Aceste proprietati sustin amplificarea, depozitarea, transferul si transformarea energiei.
Acest cristal poate fi folosit in amplificarea energiei corpului si celei a gandurilor.
Cuartul poate fi folosit in crearea puterii si poate furniza claritate in gandire ceea ce permite gandurilor sa influenteze intr-un mod mai eficient chestiunea/ materia in cauza.
Se spune ca acest cristal aduce energia stelelor in suflet.
In mod traditional, cristalul natural de cuart se considera a fi capabil de a armoniza si alinia energiile umane - ganduri, constiinta si emotiile - cu energiile Universului si face aceste energii inalte accesibile umanitatii. Tendinta naturala a cuartului este aceea de armonizare si este recunoscut ca o piatra a puterii.
Cristalele de cuart pot fi folosite in a facilita contactul verbal cu maestrii spirituali, calauzitorii, profesorii si vindecatorii precum si primirea de energie de la acestia.
Poate creea stari modificate ale constiintei si poate servi ca vehicul in vederea obtinerii si utilizarii talentelor si abilitatilor mintii. Toate abilitatile psihice pot fi stimulate si amplificate prin folosirea acestui mineral.
Aceste cristale pot fi folosite in curatarea si activarea centrelor energetice ale corpului. Se acorda bine cu chakra inimii si raspund bine la chakra celui de-al treilea ochi. De asemenea sunt foarte eficiente in cazul chakrei coroanei.
Sunt vindecatori ai negativitatii asociate cu perspectivele si judecata unei persoane.
Cristalele de cuart furnizeaza de asemenea o cale in vederea comunicarii cu Spiritul Superior.
Aceasta piatra vibreaza la numarul 4.







Cristale



CUARTUL FUMURIU





Cuartul fumuriu - dizolva negativitatea.
Culoarea mineralului difera de la fumuriu deschis la gri-fumuriu inchis si negru.
Aceasta energie este in special aplicata in zonele plexului solar si asupra chakrelor localizate in maini si picioare.
Energia poate penetra si poate transforma ulterior emotiile negative si modelele de energie negativa.
Tinde sa penetreze si sa dizolve campuri de energie ce au fost generate de forme de gandire negativa, furie si resentimente.
Poate fi folosit sa dizolve usor energiile negative si blocajele emotionale. Inmoaie energia negativa si permite frecventelor pozitive sa intre in sfera afectiunii.
Lucreaza pentru a dizolva formatiunile rezultate, efectele, tulburarile si bolile create intr-o anume situatie.
Aceasta piatra uimeste cu viteza sa de reactie - aceasta este prelungita, desi intensa si blanda.
Furnizeaza echilibrarea energiei yin-yang si poate fi folosit in facilitarea alinierii meridianelor corpului fizic cu cele ale corpului eteric. Poate de asemenea fi utilizat in echilibrarea mentala, energetica precum si in echilibrarea si acordarea energiilor necesare dezvoltarii spirituale.
Este o piatra excelenta pentru impamantare.
Este o piatra excelenta pentru protectie, cuprinzand/ incluzand bariera energetica in jurul utilizatorului.
Aceasta piatra vibreaza la numerele 2 si 8.





PURIFICAREA CRISTALELOR

Cristalele sunt cunoscute ca prietene ale sufletului. De aceea este bine sa stim sa le folosim cum trebuie, sa ni le apropiem cat mai mult.
Moshe Zamurovich, maestru Karuna Reiki

Exista diferite modalitati de a purifica si a curata cristalele si este posibil sa doriti sa incercati cateva metode pentru a o gasi pe cea mai eficienta. Purificarea pietrelor poate fi de un real ajutor, pentru ca atunci cand se folosesc in mod activ, aduna energia stagnanta sau negativa.

Atunci cand folosim energia si metodele de curatire a pietrelor, putem programa cristalul sa retina sau sa redea starea ideala si/sau amintirile initiale, in locul stergerii lor totale. Analizand cristalul intuim masura in care are nevoie sa fie purificat.

Metode drastice de purificare si curatare a cristalelor
Modalitatea cea mai folosita de purificare prin care cristalele sunt scufundate in apa sarata nu este recomandata pentru uzul general, intrucat este mai degraba o metoda drastica si poate afecta diferitele tipuri de cristale, atat fizic cat si energetic. Se recomanda folosirea acestei metode doar in cazuri grave. O alta metoda drastica este aceea de a ingropa cristalul in pamant. Atunci cand simtiti ca acesta este extrem de negativ, el poate fi ingropat in pamant pentru un intreg ciclu lunar.

Va rog sa va amintiti ca este un fapt obisnuit ca mintea sa amplifice energia primita si, cateodata, energiile pozitive cu vibratii inalte pot provoca o stare de disconfort, atunci cand nu sunteti pregatiti sa le primiti. Unele persoane refuza sa recunoasca faptul ca pietrele (care le apartin) au fost purificate, negatia lor fiind uneori in masura sa intoarca energiile nedorite la cristalele purificate.

Lasand peste noapte - sau mai mult - cristalele in sare marina uscata, obtinem o alta purificare, mai dura insa. Sarea poate ataca cristalele, multe dintre acestea fiind solubile in apa sau potential sensibile la actiunea apei. O parte dintre acestea sunt Halitul (sarea), Sylvitul, Selenitul Trandafirul Desertului, toate tipurile de Selenit, Gipsul Angelite, Azuritul si Talcul. Calcitul se poate dizolva in apa, iar Alabastrul sau Sulful se dizolva in apa sarata.

Cristalele mici pot fi curatate daca sunt lasate pe un fragment mare de cristal, pe un Cuart sau pe un Ametist curatate in prealabil.

Patarea
Voi insiva va puteti pata cristalele cu salvie, iarba dulce, cedru, lemn de santal, fum sau alte esente, iar atunci cand ventilati fum in directia lor sau pur si simplu le tineti in fum, aveti grija ca toate partile sa fie acoperite de fum. Aceasta tehnica functioneaza foarte bine si poate fi folosita pentru cristalele delicate ce nu pot fi puse in apa sau sare fara a fi distruse.

Respiratia
Tehnicile de respiratie sunt foarte eficiente pentru cristalele mici. Tineti piatra pe care doriti sa o curatati in mana dominanta (mana cu care scrieti), luati aer in piept si concentrati-va asupra intentiei de a o curata odata ce expirati pe nas asupra ei. Repetati pana cand acoperiti cristalul pe toate laturile, fie printr-o rasuflare prelunga, fie prin suflari scurte si rapide, ambele variante fiind eficiente.

Puteti de asemenea trage aer pe nas, si tinand piatra in oricare dintre maini, cu gura usor intredeschisa, suflati usor asupra acesteia, ca atunci cand faceti sunetul "ha".

Energia
Folosirea energiei este foarte eficienta, Reiki si Chi Universal lucrand foarte bine atunci cand sunteti armonizati cu ele. In general, pur si simplu directionati energia catre piatra, pana cand simtiti ca aceasta este purificata. Tineti piatra intre maini in timp ce directionati energia sau transmiteti un suvoi de lumina spirituala catre ea. Folositi, dupa intuitie, energii constiente si astfel puteti adauga cristalului capacitatea de a se auto-purifica.

Energia este folosita de asemenea pentru a incarca pietrele, facandu-le sa-si mareasca abilitatile naturale. Printr-o intentie bine definita si concentrare, fara a avea nici un dubiu asupra puterii de purificare a cristalelor, tineti piatra intre maini sau palme sau pur si simplu atingeti-o cu mainile si concentrati-va asupra purificarii acesteia. Pentru majoritatea pietrelor, cateva minute sunt suficiente. Deoarece aveti capacitatea de a lucra la distanta, nu este absolut necesar sa atingeti piatra (desi cel mai indicat este sa o faceti, daca este la indemana cristalul). Puterea intentiei este totodata utilizata pentru aplicarea unui strat protector in jurul pietrei ce nu doriti a o purifica, ci doar a preveni disiparea energiei sale.

Lumina si sunetul
Este folosita lumina colorata, fie lumina solara, fie artificiala. De asemenea se utilizeaza cea alba sau aurie, violet ori albastra, aceasta din urma fiind mai rar folosita. Intonatul mantrelor, clinchetul de clopotel, incantatiile si alte forme de purificare prin intermediul sunetului sunt de asemenea eficiente si placute.

Soarele si luna
Plasarea pietrelor in lumina solara sau lumina lunii constituie metode eficiente de purificare si incarcare energetica, o parte a pietrelor fiind decolorate sau afectate atunci cand sunt direct expuse luminii solare. Acest lucru se poate remarca in cazul Ametistului, Cuartului roz, Citrinei, Celelitei (in special cea de culoare bleu), Acuartuamarinului, Pietrei Lunii sau Fluoritei. Si o parte a turcoazelor se pot decolora.

Apa curgand
Apa curgand este eficienta in purificarea cristalelor ce nu sunt afectate de actiunea apei. Un izvor, un suvoi, sau valurile oceanului sunt cele mai indicate variante, dar trebuie sa fiti atenti sa nu pierdeti pietrele in rau sau in ocean. In caz de nevoie, se pot tine pietrele sub robinet. Unor oameni le place sa-si tina pietrele afara in timp ce ploua. Altii, fac baie cu cristalele, ceea ce duce nu numai la purificarea si incarcarea cu energie a cristalelor, dar si la revigorarea si vindecarea celui care face baie. Metode mai blande si mai usoare sunt si cele prin care se afunda pietrele in petale de trandafir, lavanda sau frunze de salvie, cimbru, rozmarin, precum si in pene sau nisip incarcat energetic. Asezand pentru un timp mai indelungat piatra pe un altar sacru, sau intr-un loc cu energii tamaduitoare se va obtine de asemenea un efect bun.

Ingerii
Exista ingeri si alte fiinte spirituale ce au capacitatea de a purifica cristale si o fac atunci cand solicitati acest lucru. Invatand sa intrati in legatura cu Spiritul Vostru Superior si Ingerul Insotitor va va ajuta sa invatati sa lucrati cu pietrele.

Purificarea si incarcarea cu energie a cristalelor

Incarcarea cu energie a cristalelor
Multe dintre tehnicile de purificare a cristalelor implica si incarcarea lor cu energie si refacerea acestora, dar cateodata un cristal ce a fost purificat pare a fi foarte slab energizat sau chiar fara de viata. El se poate incarca energetic, i se poate amplifica sau reda energia prin diferite metode.
In primul rand tineti piatra in maini si concentrati-va asupra intentiei de a-i amplifica energiile naturale. Exista modalitati de initiere ce faciliteaza acest lucru precum si alte activitati de energizare sau procese de lucru cu cristalele.
Puteti folosi puterea intentiei si in cazul personalizarii unei pietre pentru voi sau pentru alte persoane, ceea ce va duce la chemarea energiilor aflate in armonie si indepartarea celor dizarmonice. Aceasta metoda este folosita si pentru refacerea capacitatii de programare sau de memorare, in cazul in care acestea au fost sterse in prealabil. In cele mai multe cazuri, daca aveti o bucata a aceleiasi pietre ce este pe deplin energizata, o puteti aseza sub sau peste cea care necesita energizare si solicitati prin puterea intentiei ca piatra slabita sa-si recapete energia la nivelul maxim al potentialului sau.
Puteti cere Ingerului Solar sau Spiritului vostru Superior sa incarce cu energie si sa refaca o piatra. Lumina solara, lumina lunii, vantul si alte interventii Spirituale vor inalta (spori) vibratiile energiei pietrei si vor reface intregritatea (unitatea) acesteia.
Programarea cristalelor
Este posibil sa-ti programezi cristalul sau alta piatra sa pastreze un mesaj, sa lucreze cu un scop anume, sa emita o afirmatie, o emotie, sa intensifice filtrele protectoare, comunicarea, meditatia si munca de vindecare si aproape un numar infinit de alte scopuri, acest proces numindu-se "vrajire".
Se recomanda programarea unui cristal de cuart cu o singura terminatie care sa te ajute in constientizarea Spiritului tau Superior si/sau a Ingerului tau Insotitor si in facilitarea legaturii tale cu acesta, precum si purtarea acestui cristal in buzunar cat de des posibil. Daca nu ai o piatra anume sau un cristal care necesita purificare intr-un scop precis, poti folosi un cristal de cuart caruia ii vei cere (prin puterea intentiei) sa fie incarcat energetic precum piatra substituita. O vei purifica periodic si o poti folosi ca un substitut energetic.
Cristalul de cuart este adesea folosit pentru programare, desi multe alte pietre pot fi folosite in acest scop. Pastreaza armonia intre programare, energiile naturale si scopul scopul pietrei. Cristalele de cuart cu o singura terminatie sunt cele mai des folosite desi cristalele si pietrele rotunde sunt la fel de indicate.
Este foarte important ca atunci cand programezi un cristal prin puterea intentiei sa fii purificat si concentrat asupra a ceea ce intentionezi sa faci. Se poate intampla sa doresti sa-ti notezi initial programul propus si inainte de a programa o piatra sau alt obiect, sa promovezi o anume emotie la care sa te gandesti cu atentie.
Tehnica programarii
Clarifica-ti intentia, tine piatra in mana dominanta sau in ambele maini. Pietrele mari pot fi atinse, mai degraba decat tinute in mana. Concentreaza-ti intentia asupra pietrei si stabileste-ti in mod clar in minte sau spune cu voce tare care este scopul in care programezi piatra. Vizualizeaza rezultatul dorit in linii cat mai clare.
Pentru a programa o piatra sa emita o intentie, o rugaciune, o dorinta, o afirmatie sau o energie tamaduitoare, trebuie doar sa ai o puternica intentie ca acest lucru sa se intample. Timpul standard de concentrare este de 1 - 5 minute. Prin puterea intentiei poti incepe activarea doar cand tii piatra in mana sau poti solicita sa fie activa in mod constant. Depinde de scopul pentru care o programezi sau caruia o dedici.
Exista cristale care au deja o memorie si un scop stabilite, acestea nefiind indicate pentru a fi folosite la programare. Trebuie sa aveti un simt intuitiv, lucru ce va va fi folositor in programarea pietrelelor pentru scopul dorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salut! aştept comentariile voastre referitoare la postare şi blog!